Mieke Verguts

Mieke Verguts (°1981) studeerde in 2005 met onderscheiding af als Master/Licentiaat in de Rechten aan de Katholieke Universiteit van Leuven. In het kader van Erasmus studeerde zij in 2004-2005 gedurende een half jaar aan de Université de Poitiers in Frankrijk. In 2005-2006 volgde zij de Postuniversitaire Opleiding Multidisciplinair Forensisch Onderzoek en de Master na Master in de Fiscaliteit, in het kader waarvan zij succesvol deelnam aan een internationale pleitwedstrijd (European and International Tax Moot Court Competition).

Na het eveneens met onderscheiding voltooien van de aanvullende opleiding Master in de Fiscaliteit, startte zij als advocaat-stagiaire bij Antaxius Advocaten en werd zij lid van de Antwerpse Balie. Tijdens haar studies volgde Mieke Verguts diverse juridische stages, onder andere bij Van den Heuvel & Du Mongh Advocaten te Antwerpen. Zij besloot in 2007 om haar stage als advocaat-stagiaire bij dit kantoor verder te zetten.

Sedert 2009 is Mieke Verguts medewerkster bij advocatenkantoor Van den Heuvel & Du Mongh.

In 2009-2010 volgde zij een postuniversitaire opleiding Fiscaal Straf- en Strafprocesrecht, georganiseerd door de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Antwerpen.

Sinds 2011 werkt zij ook mee aan vennootschapsrechtelijke publicaties.

Zij heeft een voorkeur voor het vennootschapsrecht, net zoals voor het familiaal vermogensrecht.

In 2011 was zij bestuurslid van de Vlaamse Conferentie bij de Balie te Antwerpen.        

In 2012 werd Mieke Verguts tevens lid van de Balie te Turnhout.