Johan Du Mongh

Johan Du Mongh (°1970) studeerde rechten aan de universiteiten van Leuven en Bologna, en behaalde een ManaMa Vennootschapsrecht aan de Universiteit te Brussel.

Hij is advocaat sinds 1993 en is ingeschreven aan de balies van de provincies Antwerpen en West-Vlaanderen.  

Johan Du Mongh genoot stage te Brussel op het kantoor de Bandt, van Hecke en Lagae (het  latere linklaters), alsook te Antwerpen bij de illustere Mr. Jozef Van den Heuvel, met wie hij kantoorgenoot bleef tot diens overlijden op 22 april 2014.

Gelijktijdig bouwde Johan Du Mongh een academische carrière uit. Op 17 juni 2003 verdedigde hij aan de KU Leuven zijn doctoraal proefschrift ‘De erfovergang van aandelen’, hetwelk werd bekroond met de prestigieuze Fernand Collinprijs voor recht in 2004. In 2006 werd hij als professor benoemd aan de KU Leuven. Hij doceert er vandaag de vakken ‘Familierecht’, ‘Familiaal vermogensrecht’, ‘Rechtspersonen en familie’ en ‘European Family Law’ zowel te Leuven, als aan de campussen Kortrijk en Brussel.

In 2004 was Johan Du Mongh openingsredenaar van de Vlaamse Conferentie te Antwerpen. 

Intussen is Johan Du Mongh ook plaatsvervangend raadsheer in het Hof van Beroep te Antwerpen, CEPINA-arbiter in private rechtspraak en lid van de Raad van de Orde van Advocaten bij de rechtbank te Antwerpen.

Sinds september 2020 is hij verkozen tot Adjunct-stafhouder Antwerpen van de Balie Provincie Antwerpen.

Als advocaat neemt Johan Du Mongh steeds een bemiddelende rol in.

Hij adviseert rechtspersonen, begeleidt overdrachten van familiale ondernemingen en successieplanningen en komt tussen in diverse burgerlijke, strafrechtelijke en vennootschapsrechtelijke conflicten.

Daarnaast staat hij ook vrije beroepers en hun groeperingen bij in aansprakelijkheidsprocedures.

Hij is een actief sporter met bijgevolg ook bijzondere interesse voor sportrecht.

Hij is auteur van talrijke boeken en wetenschappelijke artikelen.

Voor publicaties, klik hier.

johan.dumongh@dumongh.be